Tävla i OS

Förlora ingen tid utan gå direkt in till Streak Challenge: Rio 2016 och börja tippa. Och glöm inte bort själv huvudtävlingen för OS i Rio, Guld, silver, brons där du ska tippa bästa nationen i inte mindre än 37 olika grenar!
Nästan varenda idrott på OS-programmet är med, och du har gott om action varje dag. Dels har du finalmatcher eller -lopp, dels har du kvalificeringsomgångar där du också följer dina favoriter. Och du når webbplatsen i din mobil så att du kan sitta lugnt i tv-soffan.

Europamästerskapen i fotboll 2016

10 juni till 10 juli är en månad av fotboll. Frankrike står värd och erbjuder fotbollsunderhållning en masse. Tyskland kommer som regerande världsmästare och gör anspråk på även den europeiska bucklan, som Spanien har i sitt förvar sedan förra turneringen. Starka utmanaren Belgien kommer också att tvingas bära ett visst favorittryck, när nu de Bruyne, Curtois, Hazard och Lukaku växt ut till sanna storspelare i Premier League.
Lyckan är fler lagNytt för i år är att turneringen utökats till 24 lag, vilket är en fördel för svaga nationer (som Sverige), då vårt blågula lag fått plats efter en tredjeplats i kvalgruppen. FIFAs ranking talar absolut inte till sveriges fördel. Bara Albanien rankas lägre, så det kan vara vist att inte sätta förhoppningarna alltför högt på Ibrahimovic & co.
Däremot finns det ju faktiskt en möjlighet att gå vidare från gruppen som trea även här, just tack vare antalet lag (24), som innebär sådana små egendomligheter. Gruppspelets höjdpunkter Så vad har vi då att se fram emot? Tja, matchmässigt ser det inte så fantastiskt ut i gruppspelet, i alla fall inte på pappret. Men England - Wales torde ju kunna bli sevärd, och Tyskland - Polen såklart. Polackerna tog en stark seger hemma i början av kvalet och har visat kapaciteten. De har dessutom ett på pappret fantastiskt anfallspar i Robert Lewandowski och Arkadiusz Milik, som skyfflar in mål i Bundesliga respektive nederländska Eredivisie. Personligen är jag lite fundersam över om tyskarna kan vinna ytterligare en titel, men när man ser kvaliteten på de ungdomar (Sané, Kimmich och Weigl) som Joachim Löw plockat ut i bruttotruppen så känns det som att de nog får ses som favoriter till mästerskapet. Tätt bakåt Många av lagen som befinner sig i Frankrike hade ganska lätta resor i kvalet, något man ser på hur många gånger laget höll nollan. För den som tippar gäller det att rätt bedöma om laget tog sig hit via svaga motståndare eller om de faktiskt har ett försvar som skulle röra Baresi till tårar.
Tillhör du de som gillar att tippa, så är du välkommen att vara med i EuroSexton, där det gäller att välja fyra lag, fem målskyttar och en målvakt för att samla poäng genom turneringen. Dessutom erbjuds en "Streak Challenge", där man inför varje match väljer ett av två alternativ, och flest rätta svar i följd vinner.

2016-05-17