Tippa Rio-OS

Välkommen till Guld, Silver, Brons, tävlingen där du kan vara bäst i OS.

Nu med 7 aktiva tävlande!

37 grenar

I Guld, silver, brons handlar det om att välja rätt nation - den man tror vinner guld - i en specifik gren. Och det ska du göra 37 gånger! Som tur är kan du tippa i omgångar (kika på reglerna) och tänk på att spara dina val (klicka på knappen "Skicka in" längst ner på sidan.) Så logga in nu, titta vilka grenar du ska tippa, ta fram OS-bilagan och sätt dig och fundera. Men tänk på att många grenar måste du ha tippat senast redan nu på lördag!

Registrera dig | Glömt lösenordet?

Nästa gren

Augusti

,

Info & resultat

Tippa senast

Final/sista lopp börjar

Regelverk

Guld, Silver, Brons går ut på att välja en nation per gren som du tror kommer att ta guld.

Du får endast poäng när din nation tar medalj i grenen, så det gäller att välja med omsorg. I tävlingen finns inte mindre än 37 grenar att tippa, så det är lite jobb.

Tänk på att du dock inte behöver tippa allting på en och samma gång.

Hur gör jag?

Ovan ser du en av grenarna som du ska tippa. Längst till vänster visar den stora siffran vilken dag som är den sista då du kan lämna ett tips (du ser samma datum i mitten där det står "Tippa senast").

I mitten ser du också vilken sport och disciplin det gäller, samt för vilket kön. Dessutom har du en knapp som tar dig till respektive grens sida på OS officiella webbplats, och även en notering om när finalen äger rum. När du känner dig redo att ge ett tips, så är det bara att välja en nation i rullningslistan till höger. Och som sagt, du kan ändra ditt tips så mycket du vill fram tills dess att den aktuella grenen stänger.

OBS. I de olika rullningslistorna ser du samma nationer för alla olika grenar. Var dock uppmärksam på att inte alla nationer är representerade i alla grenar. I de båda fotbollsturneringarna är det exempelvis bara tolv nationer med.
Lycka till.

Poängberäkning

Ett guld ger dig 4 poäng, ett silver innebär 2 poäng och ett brons ger 1 poäng. I vissa grenar kan din nation inte ta mer än en medalj, medan i andra - exempelvis friidrottsgrenarna, simning och många andra individuella sporter - kan det faktiskt hända att en och samma nation tar samtliga medaljer (vilket skulle innebära sju poäng!)

Tippa i etapper

I och med att OS löper över flera veckor, och en del grenar inte börjar förrän sent in i spelen, så kan du vänta med att tippa de grenarna. Du ser datum och tid för varje gren så att du kan hålla koll på när du måste ha tippat.

IOC råder

Resultat hämtas (eller kontrolleras mot) den officiella webbplatsen för OS.

Vem vinner?

En vinnare räknas fram enligt följande:

1. Flest poäng totalt.

2. Flest guldmedaljer.

3. Flest silvermedaljer.

4. Flest bronsmedaljer.

Vad vinner man?

Enbart ära.

Något är fel

Om du stöter på någon märklig funktion, felaktighet eller mysko design, så hör gärna av dig till lekledaren. Skriv gärna också vad det är för fel, vilken webbläsare du har och annat som kan vara bra att veta.