Tävla i OS

Förlora ingen tid utan gå direkt in till Streak Challenge: Rio 2016 och börja tippa. Och glöm inte bort själv huvudtävlingen för OS i Rio, Guld, silver, brons där du ska tippa bästa nationen i inte mindre än 37 olika grenar!
Nästan varenda idrott på OS-programmet är med, och du har gott om action varje dag. Dels har du finalmatcher eller -lopp, dels har du kvalificeringsomgångar där du också följer dina favoriter. Och du når webbplatsen i din mobil så att du kan sitta lugnt i tv-soffan.

Utvecklingen av "High-Low" lagd på is

Som quizmaster lärde jag mig en suverän utslagstävlingen av min läromästare (Bryan the Brit), nämligen "High-Low". Denna lilla tävling genomförs helst med runt fyra-fem personer och går ut på att tävlingsledaren ställer en fråga som har ett numerärt svar, exempelvis hur många meter det är mellan marken och första avsatsen på Eiffeltornet.
Den första deltagaren chansar och svarar något, varpå tävlingsledaren säger om deltagarens svar är "rätt", "högre" (om det riktiga svaret är högre än deltagarens) eller "lägre". Om svaret inte var rätt går turen över till näste, som nu har lite mer information att basera sitt svar på.

Under våren har jag skissat på att skapa en onlineversion av denna lilla lek, men det har av olika skäl fått stå tillbaka för vidareutvecklingen av den här webbplatsen, samt tävlingarna EuroSexton, Streak Challenge och vad det nu blir för något till sommarens OS i Rio.

2016-05-18